Lansarea Consiliului Roman de Cricket, 11 Noiembrie 2009

nov 27, 2009

Apasati aici pentru a vizulaliza galeria foto.

Pe data de 11 noiembrie 2009 a avut loc lansarea oficiala a Consiliului Roman de Cricket, al carui obiectiv este promovarea si dezvoltarea cricket-ului in Romania.

Scopul lansarii a fost in principal acela de a aduce in premiera acest sport in atentia publicului si de a face cunoscut ‘spiritul jocului’ ce se regaseste atat in legile ce reglementeaza acest joc, cat si in atitudinea jucatorilor si spectatorilor.

In cadrul evenimentului, membrii fondatori au expus mai pe larg scopul infiintarii Consiliului Roman de Cricket si oportunitatile pe care le va oferi cricket-ul in Romania, in urmatorii 10-12 ani. De asemenea, au fost prezentate schitele aferente terenurilor si facilitatile asociate, prin intermediul carora se vor pune bazele unui Centru de Excelenta in Cricket pentru Europa Centrala si de Est.

Informatiile oferite au accentuat faptul ca jocul de cricket se adreseaza ‘tuturor’ – tineri, adulti, barbati si femei. Pe langa obiectivul declarat de a forma in cel mult 10 ani un lot national de cricket care sa concureze la nivel international, se urmareste si crearea concomitenta a unei echipe feminine care sa poata concura la cel mai inalt nivel.

Cricketul este promovat in institutiile scolare prin programul ‘The Willow Initiative’, program deja introdus in unele scoli din Romania. Astfel se urmareste ca pana in 2012 sa se organizeze o prima competitie nationala inter-scolara.

Punctul culminant al evenimentului l-a constituit demonstratia live de Kwik Cricket oferita de elevii International British School of Bucharest.

La fel de important a fost momentul in care a fost prezentat mesajul transmis de Dl. Richard Holdsworth, Regional Development Manager al ICC in Europa, mesaj prin care i-a felicitat pe membrii fondatori ai Consiliului Roman de Cricket pentru pasiunea si determinarea de a promova cricket-ul si de a aduce Romania la statutul de Membru Afiliat al ICC (Consiliul International de Cricket). Mesajul Dl-ui Holdsworth poate fi vizionat mai jos.

Va rugam sa ne contactati in cazul in care doriti sa ne sprijiniti in promovarea cricket-ului in comunitatile din care faceti parte sau daca aveti intrebari legate de acest subiect.


Scrieti-ne sau contactati-ne in cazul in care puteti ajuta la promovarea cricket-ului in comunitate sau daca aveti nelamuriri.

“In numele Consiliului International de Cricket (ICC), as dori sa ii felicit pe domnii Gabriel Marin si Rangam Mitra pentru lansarea oficiala a Consiliului Roman de Cricket, organizatie ce are ca scop promovarea cricket-ului in Romania. Gratie pasiunii si hotararii de care au dat dovada, exista acum o organizatie capabila sa gestioneze dezvoltarea jocului de cricket la nivel national, reprezentand un pas inainte catre afilierea la ICC”.

“Ca si in cazul altor tari membre, ICC Europe recunoaste si sustine efortul depus pentru promovarea spiritului cricketului in tara dumneavoastra si doreste sa va multumeasca pentru initiativa si pentru devotamentul de care dati dovada.”

“Va uram sa aveti un eveniment reusit si avem convingerea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara”