Despre Noi

Consiliul Roman de Cricket

Cricket-ul a fost introdus oficial in Romania in anul 2006, cand un grup de expati, initial compus din doi englezi si un australian, a fondat in Bucuresti, Clubul de Cricket Transilvania (Transylvania Cricket Club – TCC).

 

Intre timp, incurajat de reusitele obtinute in promovarea baschetului si odata cu infiintarea unei companii de IT de succes, Gabriel Marin a devenit pasionat de jocul de cricket atunci cand acesta i-a fost prezentat de catre fiul sau, care a studiat in Anglia, in urma cu cativa ani.

 

Motto-ul lui Gabriel Marin este acela ca ‘nu exista optiunea locului doi’ si tot ceea ce face in domeniul afacerilor se bazeaza pe principii de performanta, onestitate si eliminarea compromisului – aceste atribute regasindu-se in abundenta si in jocul de cricket.

 

Data fiind lipsa unor cunostinte temeinice despre cricket in Romania in cazul cluburilor si in general a fanilor acestui joc, crearea unei institutii care sa coordoneze si sa dezvolte jocul de cricket precum si sa lanseze Romania pe plan international, a devenit o necesitate. Astfel, la initiativa catorva pasionati ai cricket-ului, a luat nastere in iunie 2009 Consiliul Roman de Cricket avand ca marca inregistrata ‘Cricket Romania’ sub supervizarea domnului Marin.