Romania vs Bulgaria – 3 meciuri TWENTY20

iun 28, 2009

In weekendul din 27-28 iunie 2009, Bucurestiul a avut ca oaspeti echipa de cricket a Bulgariei ce a jucat 3 meciuri Twenty20 impotriva echipei romane reprezentata de Transylvania Cricket Club. Initial fusese planificat un turneu format din 3 echipe, acesta fiind anulat deoarece echipa Ungariei a anuntat ulterior ca nu poate veni.

Fiind invinsi de catre Bulgaria in ultima repriza din cadrul competitiei Est-Europene din 2008 (care a avut loc in Republica Ceha) unde au ratat, locul 3, echipa romana era hotarata sa compenseze pierderea mai ales ca se juca pe terenul propriu.

Anticipand intentiile echipei romane, bulgarii s-au pregatit temeinic si au venit cu o echipa mai puternica decat cea cu care romanii se ‘luptasera’ in Praga.

Rezultatul a fost inevitabil. Desi echipa romana a pierdut toate cele trei meciuri, ea a rezistat cu stoicism in ciuda ‘resurselor limitate’. Echipa bulgarilor a venit cu un colectiv mai tanar si mai bine antrenat, datorat mai ales faptului ca cricket-ul a fost introdus aici cu ceva ani in urma, iar optiunile in ceea ce priveste jucatorii sunt mai variate. In schimb romanii au fost reprezentati de singurul club ce activeaza in Romania si care a inceput sa joace pe un teren adecvat abia de anul trecut.

A existat insa si o parte buna, si anume aceea ca evolutia echipei s-a imbunatatit in decursul celor 3 meciuri, pana la punctul in care sansele de a castiga ultimul joc erau favorabile. In final… felicitari echipei Bulgariei pentru reusita si pentru scorul obtinut (3-0) dar si clubului Transylvania Cricket Club pentru organizarea competitiei dar si pentru ospitalitatea de care au dat dovada!

Gabriel Marin – sponsorul Cricket Romania – a oferit trofeele castigatorilor si anume echipa bulgara, care a luat de asemenea si premiile pentru cel mai bun batter (M Hanif) si cel mai bun aruncator (C. Prakash).