Un meteorit a aterizat pe un teren de cricket in timpul unui meci local

iul 29, 2010

Cand doi spectatori ce stateau la marginea terenului in timpul unui meci de cricket au vazut un obiect cazand din cer, prima lor intentie a fost sa aplaude.

Meteorit: Roca, de cativa centrimetri lungime si considerata a avea pana la 4,5 miliarde de ani vechime, s-a rupt in doua cand a lovit pamantul.

Cu toate acestea Ian Marszel, 51, si Richard Haynes, 52 de ani, nu au fost martorii unui scor de 6 puncte, ci a caderii unui meteorit extrem de rar. Roca, de cativa centrimetri lungime si considerata a avea pana la 4,5 miliarde de ani vechime, s-a rupt in doua cand a cazut in fata lor, aproape de terenul de cricket.

Cele doua persoane – ambii membrii ai clubului Sussex – stateau in spatele portii privindu-l pe jucatorul englez Luke Wright aflat la bataie si pe Monty Panesar, cand au vazut roca de cativa centimetrii cazand spre ei.

Domnul Marzel, consultant IT, a spus: “Stateam la marginea terenului cand dintr-o data, din senin, am vazut acest obiect mic si intunecat cazand spre noi. A aterizat 4,5 m in interiorul terenului si s-a spart in doua cand a lovit pamantul. O bucata a sarit si m-a lovit in piept si cealalta a ajuns pana la marginea terenului. A avut viteza destul de mare – daca m-ar fi lovit in plin ar fi fost foarte interesant.”

Cei doi au pastrat bucatile de roca aparent extraterestra pentru posteritate si au spus ca ar fi bucurosi daca expertii ar examina roca.

Dl Haynes, pensionar, a declarat: “Ne beam linistiti berea, cand amandoi ne-am uitat in sus in acelasi timp si am vazut un obiect negru ce vine spre noi – nu stiam ce este. Daca venea din alta directie am fi suspectat ca cineva a aruncat-o, dar am vazut-o ca venea peste terenul de cricket de la ceva distanta – era cu siguranta un meteorit.”

Dr. Matthew Genge, expert in meteoriti la Colegiului Imperial din Londra, a declarat: “Daca se dovedeste a fi un meteorit este foarte interesant si ar fi prima intamplare de acest gen in Anglia din 1992. Ar putea contine secrete ale formarii sistemului solar.”

by Richard Alleyne

www.telegraph.co.uk

Cu contributia Banat Lions Cricket Club