Batting

Scopul lovirii mingii este de a marca puncte; cel care loveste mingea trebuie de asemenea sa o impiedice sa loveasca poarta (wicket) deoarece ar duce la eliminarea sa (exista si alte modalitati prin care acesta poate fi eliminat pe care le vom dezvolta mai tarziu).

Ce implica fiecare etapa a jocului

2 jucatori din echipa la bataie (batting team) sunt pe teren in orice moment al jocului. Scopul lor este acela de a lovi mingea (livrata de aruncator) si sa alerge pana la poarta din capatul opus al terenului pentru a castiga un punct (run).
Daca jucatorul reuseste sa trimita mingea destul de departe, cei doi jucatori la bataie pot face mai multe ture intre cele doua porti (cunoscute si sub denumirea de wickets sau stumps), pentru a castiga cat mai multe puncte. Daca jucatorul la bataie (striker) loveste mingea afara din teren fara ca acesta sa atinga suprafata de joc, echipa sa castiga automat 6 puncte. Daca mingea atinge terenul, atunci sunt inscrise 4 puncte.

Jucatorul la bataie incearca de asemenea sa impiedice mingea sa loveasca poarta. Daca mingea aruncata loveste poarta, atunci jucatorul la bataie este eliminat si trebuie sa paraseasca terenul. Exista si alte modalitati prin care acesta poate fi eliminat mai multe informatii despre acest subiect fiind dezvoltate in alta sectiune a websitului.

Va invitam sa urmariti clipul video pentru a intelege mai bine aceasta etapa a jocului.


This video clip has been developed by Cricket America, Hotshot Cricket, Kansas Cricket Organisation and US Junior Cricket in the USA. Our thanks to them for allowing us to stream this video clip.