Kwik cricket

Crezi ca poti sa devii un star in Kwik Cricket?

Kwik Cricket este o modalitate extrem de distractiva de te familiariza cu cricket-ul si de a-ti dezvolta abilitatile.

Insa in cazul in care doresti sa ajungi acolo, este nevoie sa cunosti regulile jocului! Kwik Cricket se joaca cu o bata si o minge de plastic, asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi ca ai putea fi lovit in stilul Brett Lee.
Fiecare echipa are 8 jucatori, dintre care cel putin o fata – cu cat mai multe cu atat mai bine – si sunt la bataie pentru 8 overuri.

Poti fi eliminat numai daca iti este lovita poarta (bowled), mingea aruncata este prinsa din zbor (caught), wicket-keeper-ul darama betisoarele din wicket (stumped), daca poarta este lovita in timp ce ai iesit din spatiul de siguranta (run out) sau daca lovesti poarta – dar nu te ingrijora, aici nu se aplica regula complicata de altfel LBW (leg before wicket), deoarece nu exista in aceasta varianta!


In cazul in care apar greseli ale aruncatorilor (depasirea cu piciorul intreg a liniei de aruncare – leg bye sau no ball; aruncare intentionata pe partea opusa a mainii striker-ului sau foarte departe de el – wide) echipa la bataie obtine 2 puncte extra fara a se arunca insa vreo minge in plus cu exceptia over-ului final.
Si inca ceva: nici un jucator de pe teren nu are voie sa se apropie de jucatorul la bataie la mai putin de 9 metri cu exceptia portarului (wicket keeper).

Acest videoclip va este oferit de kentTV.com.