Promovare

 

De curand, Cupa Twenty20 care s-a desfasurat in Anglia a fost difuzata de Eurosport, acoperind in jur de 12 meciuri cu comentarii in limba romana. Jocul a fost urmarit se pare de catre romani si, drept dovada, multi dintre ei au inceput sa se intereseze de joc. Este un inceput.

 

Pentru viitor avem in vedere un plan de marketing complex care urmareste sa creasca notorietatea cricket-ului in Romania.

 

Pe langa promovarea cricket-ului prin intermediul presei, proces ce a inceput deja cu intentia de a familiariza publicul roman cu acest joc, intentionam sa introducem cricket-ul in scolile din tara.

 

Introducerea cricket-ului in scoli la nivel national

Dupa cum am mentionat in sectiunea ‘Despre Cricket’, acesta nu este numai un sport ce solicita la nivel fizic, atributul cheie fiind dezvoltarea caracterului individului si implementarea conceptului de ‘fair-play’, spirit de echipa, o gandire strategica si tactica, abilitatea de a intelege adversarul si bineinteles mentinerea formei fizice. Este evident ca orice parinte si-ar dori ca si copilul lui sa se dezvolte in acest sens.

 

De aceea, in cadrul unui program ce va incepe in a doua parte a anului 2009, Cricket Romania va lupta pentru introducerea cricket-ului in scolile din Romania – incepand cu scolile din Bucuresti. Pentru usura procesul de invatare, versiunea compelxa a jocului va fi inlocuita cu una ma simpla si mai atractiva, numita ‘Kwik’ cricket, ce va fi predata de catre persoane abilitate.

 

Odata ce aceasta forma va fi insusita, se va trece la urmatoare etapa numita ‘Inter Cricket’, ce va fi introdusa inainte ca acestia sa treaca la jocurile internationale de tip Twenty20 sau ODI. De mentionat ca echipele de Kwik cricket si Inter Cricket vor fi mixte, atat baietii cat si fetele luand parte la jocuri.