Reguli de baza

 

Cricket-ul se joaca intre doua echipe (spre exemplu A si B) care contin in mod normal cate 11 jucatori, una fiind echipa care loveste mingea (‘la bataie’), iar cealalta, echipa ‘la aruncare’, ce incearca sa o recupereze. Se joaca de obicei pe un teren a carui zona principala de joc se numeste ‘pitch’(pentru detalii privind dimensiunile terenului de joc, portile – wickets- si zonele de demarcatie dati click pe butonul ‘Suprafata de joc’ din dreapta).

 

Echipa A va fi cea care va lovi mingea si va incerca sa marcheze cat mai multe puncte (runs), in timp ce a doua echipa, echipa B, va arunca mingea si va alerga pe teren incercand pe cat posibil sa impiedice echipa A sa marcheze si sa-i elimine. Odata ce echipa A este scoasa din joc sau altfel spus dreptul de a lovi devine nul conform legilor, cele doua echipe schimba rolurile. Asadar echipa B va lovi si va incerca sa depaseasca scorul obtinut de echipa A. Echipa A va arunca mingea si va alerga pe teren incercand sa opreasca echipa B sa marcheze si sa-i elimine.

 

Cricket-ul este un joc care se potriveste tuturor – adulti, tineri, copii, barbatii si femei, fete si baieti – si se joaca peste tot in lume – pe strada, pe plaja, in parc, practic oriunde exista loc pentru joc. Iar partea cea mai importanta este ca in tot acest timp, toata lumea se distreaza!

 

Aspecte principale ale jocului

 

Pe scurt, exista 6 elemente esentiale ale jocului:

 

Batting

Bowling

Fielding

Catching

Wicket Keeping

Scoring runs

Gratie prietenilor nostri din America, va putem prezenta o compilatie a apectelor principale ale jocului, prin intermediul unor imagini video.