Scoring runs

Dupa cum am aflat deja, 2 jucatori din echipa la bataie sunt pe teren in orice moment al jocului. Unul dintre ei, numit ‘striker’ se pozitioneaza pe fasia centrala de teren, la capatul opus aruncatorului si asteapta sa primeasca mingea, in timp ce celalalt jucator, numit ‘non-striker’ se asaza in acelasi colt cu aruncatorul, fiind gata sa alerge in cazul in care coechipierul sau loveste mingea.

Asadar mingea este aruncata de catre bowler iar jucatorul la bataie o loveste, moment in care cei doi coechipieri incep sa alerge. Fiecare din ei alearga in directia opusa portii langa langa care erau asezati initial, unde, odata ajunsi, marcheaza un punct numit ‘run’.’Non-striker-ul’ devine acum ‘striker’. Daca in urma loviturii mingea ajunge destul de departe, este posibil ca echipa sa marcheze de 2, 3 sau mai multe ori alergand inainte si inapoi intre porti.

Jucatorul la bataie continua sa loveasca pana cand este eliminat. Cand acest lucru se intampla, un nou jucator se alatura primului, in locul celui eliminat. Astfel, in cazul unor echipe de cate 11 membri fiecare, echipa la bataie va continua sa loveasca mingea pana cand toti cei 10 ‘strikeri’ au parasit terenul, deoarece este nevoie de doua persoane in teren pentru a putea marca.

Cand echipa A (care a fost pana in acel moment la bataie) este eliminata, aceasta schimba rolul cu echipa B si incearca sa o impiedice sa inscrie mai multe puncte (runs) decat ea. Echipa castigatoare va fi aceea care a marcat cele mai multe puncte dupa ce s-a facut schimbul intre cele doua echipe si meciurile s-au terminat.

Va invitam sa urmariti clipul video pentru a intelege mai bine aceasta etapa a jocului.


This video clip has been developed by Cricket America, Hotshot Cricket, Kansas Cricket Organisation and US Junior Cricket in the USA. Our thanks to them for allowing us to stream this video clip.