Stiri

Kwik Cricket intre scoli, Bucuresti, iarna 2012

mar 8, 2012Chiar daca este iarna, cricketul continua sa fie jucat pe teren acoperit. Recent Cricket Romania a organizat sesiunile de antrenament “Cricket in balon” pe terenul acoperit din cadrul Federatiei Romane de Atletism. Copii din cadrul Colegiului German Goethe, Sc. nr. 64, Sc. nr. 1 si Sc. Potlogi joaca Kwik Cricket ca parte din programul de meciuri intre scoli, fiind ajutati de Ben Cook si Andrew Begg.

dec 14, 2011

Cricket Romania in colaborare cu Banat Lions Cricket Club au lansat “Programul Kwik cricket” in scolile din Timisoara in data de 8 Decembrie sub indrumarea Inspectorului scolar si a Inspectorului pentru sport al Judetului Timis.

http://www.renasterea.ro/stiri-sport/altesporturi/lectie-de-cricket.html

http://tvt89.bridgeman.ro/stiri.php?istire=14074

Evenimentul a avut loc la “Arena Viola” si au participat peste 50 de copii din scolile din Timisoara si Gearmata.

Un antrenor profesionist Nivelul 2 din Anglia – Ben Cook – a condus sesiunile de practica initiala si meciurile care au urmat.

Se urmareste ca jocul de (Kwik) cricket sa devina parte din evenimentele sportive regulate in curricula scolara, ce se va incheia anual cu meciurile scoalare la nivelul oraselor, la nivel national si regional.

Etapa meciurilor din finala

sep 29, 2011

Finalele Campionatului de Cricket ale Romaniei 2011 au fost jucate in week-end-ul 24 – 25 septembrie pe terenul din Otopeni, noul teren al Consiliului Roman de Cricket,  situat la mica distanta de sediul CRC, din incinta Omnilogic. Pe tot parcursul verii s-au jucat meciurile de calificare si 4 echipe au ajuns sa joace in week-end-ul de payoff – United Cricket Club, Cluj Cricket Club, Indian Cricket Club of Bucharest si Club Sportiv Studentesc Medicina, care a inlocuit echipa Banat Lions Cricket Club din cauza absentei catorva jucatori din echipa.

 

Sambata 24 September

Primul meci de calificare

UCC 149-7 (Kayani 33*, Thakur 31) a invins CCC 36 (Haider 5, Gondal 3-7, Manani 3-13) cu 113 puncte in 11.4 overuri.

Primul din cele 4 meciuri a adus fata in fata cele 2 echipe ce au terminat runda de calificari pe primul loc in grupele lor, United Cricket Club (UCC) impotriva Cluj Cricket Club (CCC). Ambele echipe au avansat in rundele de calificare fara sa fie invinse, iar meciul promitea o lupta stransa. Sub cerul albastru, fara nicio adiere de vant, dupa ce au castigat tragerea la sorti si alegand sa fie la bataie, United a cumulat un scor final impresionant, cu o mare contributie din partea batsmanilor, in primul rand capitanul ce a deschij jocul labataie, Sudeep Thakur care a inscris 31 puncte din 22 de mingi si Aftab Kayani al 6-lea batsman ale carui 33 puncte au rezultat din 24 mingi. Totalul de puncte al UCC de 149 a fost categoric o provocare, dar nu o sarcina imposibila, desi batsmanii CCC au avut un asemenea joc incat portile au cazut repede, regulat si fara prea mari eforturi, iar echipa a capitulat pentru 36 puncte meschine. Meciul s-a incheiat dupa numai 12 overuri cu porti daramate de Vicky Manani (3-13, cu 17 dot balls), Ali Zawwar (2-13, 11 dots), Sheraz Gondal (3-7, 9 dots) si Sudeep Thakur (2-3, 9 dots). Victoria UCC le-a asigurat un loc in finala ce avea sa se dispute a doua zi.

Score card

Meciul eliminator

ICCB 140-5 (Hussain 48*, Karim 29) a invins CSSM 97 (Narad 28, S Singh 22, Riaz 4-20) cu o diferenta de  43 puncte in 17.4 overuri.

Vazand cum CCC au pierdut in fata UCC, ICCB si CSSM, din Timisoara, si-au imaginat ce sanse ar avea intr-o confruntare, pentru a trece in cel de al 3-lea meci al week-endului. Pentru a ajunge sa joace in cel de al 3-lea meci trebuie in primul rand sa joace unul impotriva celuilalt si sa castige. Meciul a inceput intro atmosfera calda, sub un soare stralucitor, CSSM castigand tragerea la sorti si alegand sa fie la aruncare. Pe parcursul inningului, batsmanii ICCB au avut parte de cei mai buni bowleri ai CSSM, desi portile au fost doborate regulat; in al 20-lea over totalul era 140-5, Sajjad Hussain marcand un scor inbatabil de 48 puncte din 41 mingi, iar Abdul Karim 29 de puncte din 24 mingi. Cel mai bun Bowler al CSSM a fost Zeeshan Malik cu 2-26 cu 6 dot balls. Raspunsul CSSM a fost usor nesigur cu 13-2, dar cand Gill Sabir Singh s-a alaturat colegului sau Garav Narad, sperantele lor s-au imbunatatit pentru ca au dus scorul la 56 inainte ca Singh (22) sa fie eliminat. Doua ture mai tarziu a urmat Narad, iar CSSM parea ca ramane fara batsmani, fiind toti eliminati la scorul de 97. ICCB a folosit doar 5 bowleri, cu Usman Riaz avand cel mai bun scor 4-20 inclusiv 8 dot balls. Rezultatul, o victorie confortabila a ICCB la o diferenta de 43 puncte, a insemnat un drum lung spre casa pentru CSSM, iar pentru ICCB increderea ca pot castiga meciul de a doua zi dimineata cu CCC, bazanduse pe evolutia lor din primul meci, si trecand in finala in care ar juca impotriva adversarilor de la UCC.

Score card

Duminica 25 septembrie

A 2-a runda de calificari

CCC 104-9 (Bhale 30, S Khan 19, Karim 4-15) a invins ICCB 80 (Manowari 16, Kumar 3-12, Bhale 3-18) in 14.4 overs.

In joc fiind un loc in marea finala, meciul de duminica dimineata a inceput in conditii de vant puternic, cu cate grade mai racoare fata de ziua de ieri, dupa ce capitanul ICCB Sukhbinder Singh a castigat tragerea la sorti si a invitat CCC sa fie la bataie. Doar 2 batsmeni au reusit sa se impuna in fata atacului ICCB – Ruben Bhale, al carui joc a fost stanjenit de o accidentare suferita la un deget in meciul impotriva UCC, a revenit in forta cu 30 puncte din 36 mingi, iar Shoiab Khan a inscris 19 puncte, fiind singuri 2 batsmani care au reusit un scor dublu. Inningurile s-au incheiat spectaculos cu primul “hat trick” (un hat-trick apare in cricket atunci cand un bowler elimina trei batsmani din 3 aruncari consecutive) dintr-un meci din Campionatul National de Cricket, eliminat in overul final de Abdul Karim.

In ciuda eroismului echipei din Cluj, cu un total de 104 puncte ce a fost ajutat d cateva aruncari capricioase ale bowlerilor ICCB, ale caror 24 extra ar fi intamplator marja decisiva dintre cele 2 echipe. Raspunsul ICCB a inceput destul de usor, cu Riaz inscriind 2 limite de 6 puncte din primul over al lui Haider, iar portile au inceput sa cada imediat dupa aceea, desi ICCB s-au gandit ca puterea cu care bat va veni in ajutor pentru a repara ceea ce era, in definitiv, o tinta usoara. Totusi, bowling-ul sustinut si fielding-ul agresiv al echipei din Cluj au garantat ca pana la ultima poarta in care ICCB au reusit sa puna cap la cap o forma de parteneriat, dar care s-a soldat cu un esec sensational atunci cand marcatorul de top Shahfad Manowari a fost eliminat de Cheesma Arslan ce a prins mingea la un metru de limita mid-on. Fiecare membru al CCC s-au grabit sa il felicite, plin de entuziasm pentru ca victoria lor inseamna inca o sansa de a juca impotriva UCC, care, cu atata convingere cu o zi inainte i-au invins.

Score card

Finala

UCC 154-8 (Haider 63, Manani 33, D Singh 2-25) a invins CCC 97 (Gill 47, H Kayani 3-11) in 17.5 overs.

O dupa-amiaza stralucitoare si o atmosfera placuta au reaparut pe terenul  din Otopeni si cu un numar mare de sustinatori ai cricketului in tribuna, Sudeep Thakur a castigat tragerea la sorti si, deloc surprinzator, a ales sa fie la bataie; surprinzator a fost totusi ca poarta lui a cazut in primul over, prins de capitanul Clujului, Amitoz pentru 3 mingi duck. Un parteneriat solid au avut partenerul lui Sudeep, Vicky Manani si Imran Haider ce au inscris 48 puncte, care au intrat pe teren la scorul de 3 puncte si au iesit din teren la scorul de 126-4, inscriind mai exact jumatate din acele puncte, in timp ce Manani a fost al 2-lea cel mai bun jucator ce a inscris 33 de puncte pentru totalul de 154 de puncte. Inca o data jocul la bataie al UCC a fost puternic si daca un batsman era eliminat, un altul prelua jocul pentru a tine rata punctajului ridicata. Haider si-a inceput jocul precaut, dar increderea lui a crescut treptat si punctajul lui de 63, care include 4 lovituri de 6 puncte si 4 lovituri de 4 puncte, a fost temelia totaluilui de puncte al UCC; a fost si cel mai mare scor individual dintr-un inning al week-end-ului. In timp ce el si Manani au purtat greul jocului pe umerii lor, Gopalakrishnan, Gondal si Jha au facut ca scorul sa creasca incet, dar sigur, si dupa 20 de overuri totalul inningului ar fi fost mai mare daca bowlerii CCC nu si-ar fi pastrat concentrarea. Portile au fost daramate de bowlerii CCC, cu Dalvinder Singh (2-25, cu 5 dot balls) reusind sa aiba performante maxime pe teren. Raspunsul Clujului a fost sovaielnic imediat dupa ce Haider a fost eliminat pentru 7 puncte, si in timp ce Khan si Shamas au fost eliminati imediat dupa aceea, urmati de stilatul Bhale care a fost eliminat pentru un “golden duck”, a fost clar ca orice sansa pentru Cluj de a incurca echipa adversa era in mainile lui Gill – care a fost si el eliminat de

Manani pentru un scor de 47 de puncte, care includea 2 lovituri de 4 puncte si 4 lovituri de 6 puncte, din 46 de mingi. Urmatorul scor a fost cel al lui Cheema Aslan cu 8 puncte ce a scos in evidenta risipa batsmanilor de la Cluj, si determinarea atacului celor de la UCC. Hamad Kayani (3-11) a invaluit inningul celor din Cluj cu doborarea a trei porti consecutive, aducand victori echipei lui cu o diferenta de 57 de puncte.

Score card

Nu a fost nicio indoiala in mintea spectatorilor ca  UCC sunt castigatorii bine meritati ai celei de a 2-a editii a Campionatului National T20 Intercluburi. Performanta lor a insemnat munca in echipa in adevaratul sens al cuvantului. Abil condusi de Thakur, intreaga echipa a aratat disciplina in toate aspectele jocului – bowlerii rare ori s-au abatut de la joc, jucatorii de camp au prins mingiile si le-au aruncat weeket- keeper-ilor mai rapid si cu mai multa acuratete decat alte echip, si s-au sprijinit unii pe altii, arare ori permitand batmanilor din echipa adversa sa se relaxeze, in timp ce batsmanii UCC, in schimb, au dovedit retinere atunci cand a fost necesar, dar cel mai adesea nu au atacat mingea, stiind ca esecul nu-i va ajuta in cauza lor.

Mai multe eforturi individuale au fost vizibile de-a lungul week-endului, dar Arbitrii, inclusiv Graham Cooper, unul dintre cei mai experimentati arbitrii ECB, au ales ca trofeul “Omul Finalei” sa-i fie acordat lui Abdul Karim, jucator al ICCB, al carui performanta globala, inclusiv performanta de a inscrie un “hat trick” in meciul impotriva CCC, a eclipsat jocul tuturor. Campionatul s-a incheiat cu decernarea premiilor de catre Presedintele Consiliului Roman de Cricket, Dl. Gabriel Marin, care a felicitat toate cele 4 cluburi pentru week-endul de succes si si-a exprimat speranta ca anul viitor Campionatul sa fie organizat la Moara Vlasiei, unde este in constructie noul “Nucleu” al Consiliului Roman de Cricket. Ceremonia, care a avut si un discurs incurajator al Dl. Richard Holdsworth, Managerul Regional pentru Dezvoltare al ICC, a anuntat incheierea a inca unui capitol de succes in evolutia cricketului in Romania.

ICC Europe a organizat intalnirea anuala in Romania

sep 27, 2011

Am fost incantati cand ICC Europe a hotarat ca loc de desfasurare al Conferintei Anuale “Away Day” 2011 – Azuga, Romania.  Amplasat in valea Azuga, inconjurat de partiile de schii, echipa ICC Europe s-au instalat in hotelul confortabil pentru a creiona strategia si programul pentru anul 2012.

ICC staff

Domnul Gabriel Marin si Rangam Mitra au organizat o cina pentru echipa ICC Europe care, de asemenea, a reusit sa viziteze si cateva atractii ale zonei.

Gabriel Marin

Echipa a facut un popas scurt sa vada Campionatul National T20 Inter Cluburi care s-a desfasurat in Bucuresti in week-end, inainte sa plece inapoi la Londra. Richard Holdswoth si Graham Coper au ramas ca invitat de onoare si, respectiv arbitru, pentru finala.

Richard Holdsworth & Gabriel Marin

Prezenta lor a fost benefica pentru moralul jucatorilor de cricket din Romania.

Conferinta de presa ce anunta Campionatul Intercluburi

sep 22, 2011
Conferinta de presa a Consiliului Roman de Cricket ce anunta Campionatul Intercluburi – editia 2011 a avut loc recent. La aceasta conferinta au participat membrii ai presei scrise, televiuziuni, radio si media online. Din partea Consiliului Roman de Cricket au participat – Presedintele – Dl. Gabriel Marin, CEO – Rangam Mitra si Andrew Begg – Director Tehnic, ce au prezentat evenimentul ce va avea loc in week-end-ul 24-25 Septembrie 2011, la care vor participa cele mai bune 2 cluburi din Bucuresti si cele mai bune cluburi din Timisoara si Cluj si au invitat presa sa participe la competitie.

Timisoara Titans este al 7-lea club de cricket afiliat al CRC

sep 20, 2011
Cricket Romania ureaza bunvenit celor de la Timisoara Titans ca cel mai recent club afiliat. Timisoara Titans sunt cel de al 3-lea club de cricket din Timisoara. Acest oras este al doilea centru al cricketului din Romania ca numar de cluburi infiintate, dupa Bucuresti.

Introducerea cricket-ului in scoli face un pas important inainte

aug 1, 2011

In concordanta cu intentia sa de a introduce cricket-ul in scolile romanesti, Cricket Romania a sustinut un curs de “Introduction to Coaching Cricket” la sediul din Otopeni. Participantii la acest curs au fost membrii cluburilor afiliate ale CRC, cursul fiind prezentat de catre Devid Gelling, instructor ECB cu o inalta calificare, care a ghidat participantii la curs prin principiile fundamentale ale tehnicilor de invatare in cricket, inclusiv a bate, a arunca, prinderea, aruncarea, alergarea intre porti, apararea portii, si importanta jocului in echipa si a sustinerii coechipierilor, in timp ce a scos in evidenta cat de amuzant poate fi jocul de cricket. Cursul ce a durat 3 zile a cuprins atat activitati in sala de curs cat si activitati practice in aer liber, inclusiv un joc de Kwik Cricket, forma de joc ce va fi implementata in scolile din Romania. Participantii care sunt deja experti in cricket, trebuie sa fie la fel de bine pregatiti sa predea elementele jocul de cricket copiilor din scolile din Romania.

Vizualizati imaginile aici!

ICCB intrece TCC pentru locul in finala

iul 29, 2011

Intr-o zi placuta de vara, pe terenul imaculat din Berceni, a avut loc ultimul meci din runda de calificari, intre TCC si ICCB, echipa gazda stiind ca un loc in finala este practic imposibil de ocupat, in timp ce ICCB aveau nevoie doar de o victorie si 2 puncte pentru a ajunge pe locul doi in Grupa B. Antrenanduse pe terenul din Berceni cu o zi inainte, TCC ar fi trebuit sa stie ca o tragere la sorti favorabila si alegerea de a fi la bataie, pe un pitc de foarte buna calitate, aproape de perfectiune; oricum capitanul ICCB, Sukhbinder (Bobby) Singh a castigat tragerea la sorti si a ales, fara sa ezite, sa fie la bataie.

Jucatorii Riaz si Sajjad au fost cei care au deschis jocul pentru ICCB, aratand respect pentru aruncarile lui Charlie, si in special pentru ale lui Rajput ai dupa primele 6 overuri, ICCB avand scorul de 27-0, TCC aveau avantaj la puncte. Numai dupa ce Sajjad a fost eliminat in al 8-lea over la un scor de 35 batsmanii ICCB au inceput sa isi asume riscuri. Avand nevoie de un joc bun, Bobby Singh l-a scos pe teren pe Karim, un bun batsman, o decizie de a dat roade imediat cand l-a uimit pe Asthana cu o lovitura de 6 punctedin prima minge aruncata. Karim a fost eliminat dupa cateva aruncari datorita abilitatilor de portar ale lui Lewis, prima din cele 2 porti cazute in primul over al lui Agarwal, dar evolutia jocului s-a schimbat, rata punctajului crescand pe durata a catorva aruncari. Desi portile erau daramate, punctele se adunau, [precum si extra, TCC avand 27 wide, punand sare pe rana. Riaz si-a intensificat rata punctajului inscriind 28, Ullah a inscris 3 lovituri de 6 puncte din 60 de puncte total, iar scorul total al ICCB a fost 158 pentru 9 dupa cele 20 de overuri.

Nu va fi usor pentru TCC sa inscrie 8 puncte per over, dar meciul lor a inceput savuros, capitanul Kodor (28) aratand ciudat, iar in primele overuri batsmanii aratau de parca asa va fi tot meciul. Perioada de acomodare a fost un pic mai lunga pentru Hingorani, dar a batut puternic pentru 19 puncte, Sawadia a jucat foarte frumos pentru 17, iar Kodor a inscris 28, dar batsmanii care au ramas au jucat foarte scurt si pentru putine puncte, primii 3 inscriind 65 de puncte din 89. O accidentare a lui Collins a eclus orice posibilitate de a lovi bine pe parcursul inningului. TCC a putut inscrie doar 105 pentru 9, porti daramate de catre bowleri, ICCB castigand confortabil cu o diferenta de 53 de puncte, si va juca in finala ce se va desfasura in week-endul 24-25 Septembrie 2011.

Tabela de scor

UCC trece usor in finala, si ICCB castiga impotriva BCC

iul 12, 2011

UCC trece usor in finala

TCC 114-7 (Kanth 29, Kodor 22, Hingorani 21, H Kayani 16-2) lost to UCC 118-4 (Thakur 46, Manani 24, A. Kayani 22*, Hingorani 18-2).

Cele doua meciuri de calificare din berceni au inceput cu meciul dintre TCC si neinvinsa echipa UCC, si jocul a inceput imediat dupa tragerea la sorti, cand James Kodor a hotarat ca echipa lui sa fie la bataie. Cu noi batsmani, TCC a inceput jocul cu Hingorani si Kodor ce au avut un parteneriat de 52 puncte, dupa care au fost eliminati amandoi in acelasi over de catre Hamad Kayan, pentru 21 si, respectiv, 22 puncte. In afara de jucatorii care au deschis jocul, doar Kanth (29), batsmanul cu nr. 4, a avut o influenta asupra jocului, in timp ce capitanul UCC a experimentat cu bowlerii, primii fiind Punjabi, Malayan si H. Kayani. In total au jucat 8 bowleri, iar dupa 20 overuri TCC avea scorul de 114 pentru 7.

Cu un scor atat de modest de aparat, eliminarea macar a unuia, ideal a ambilor jucatori consacrati ai UCC ce deschid meciul, Thakur si Manani, era important pentru ca TCC sa aiba macar o sansa pentru a castiga aceste meci. Perechea Thakur-Manani a oferit o baza solida pe care s-au construit primele 2 meciuri de calificare ale UCC, iar acest inning a continuat acelasi model de joc, 82 de puncte inscriinduse inainte de eliminarea lui Manani (24) in al 9-lea over. In acel moment, posibilitatea de a inscrie 33 puncte pentru 9 porti a fost un lux care i-a permis lui Thakur sa experimenteze ordinea de joc a batsmanilor. Desi urmatoarele 3 porti ale UCC au cazut pentru 4 puncte – cu plecarea lui Thakur (46) urmat de Zawwar (1) si de Punjabi (1) intr-o succesiune rapida – jocul a fost incetinit de jocul stralucit a lui Melyan si in special a lui Aftab Kayani (22 puncte din 7 mingii) ale carui 6 overuri au fost cele bune de pana acum din Berceni. Al 3 –lea over a adus o victorie confortabila cu 6 porti si un loc fruntas in Grupa B pentru UCC dupa un parcurs victorios catre finala.


Tabela de scor

ICCB castiga impotriva BCC

ICCB 131-7 (Riaz 27, Saffad 20*, Malik 19-3) defeated BCC 126 (Mazhar 61, Saffad 19-2)

Al doilea meci a inceput dupa ce Saad Moshin (BCC) a castigat tragerea la sorti si a ales sa fie la aruncare. Malik a reusit cu succes sa inscrie din a 5-a si a 6-a aruncaredin primul over, si din nou in al 3-lea over, care a facut ca ICCB sa se clatine la 16-3. Doar o poarta a mai cazut pana la pauza de la jumatatea inningului, dar dupa 10 overuri, ICCB aveau 49-4, BCC s-au simtit increzatori si au restrans rata punctajului pentru urmatoarele 10 overuri. Aceasta nu a fost insa o combinatie de fielding neglijent, aruncari slabe si lovituri libere, dar au dus scorul ICCB la 131, cu Saffad si Raoul inscriind 32 de puncte in ultimele 2 overuri.

Raspunsul BCC a inceput dezastruos, cu perechea ce a deschis jocul eliminata la sfarsitul celui de al 2-lea over. Totusi, al 3-lea batsman, Mazar, si-a intrat in joc mai repede, ca si cum tabela de marcaj ar fi aratat 100-2, nu 6-2, si cu o serie de aruncari directe a adus echipa sa in avantaj. Jocul s-a dezechilibrat iar, o data cu eliminarea lui, avand 61 de puncte in al 16-lea over, si cu un scor de 106-4, iar BCC avand nevoie de cate un punct pentru fiecare minge. Din pacate insa, jucatorul ce trebuia sa fie la bataie a fost Hassan (18); chiar Moshi, jucator de incredere, care suferea de gripa si Siddiqui au fost eliminati usor. Portile erau daramate sistematic, iar punctele erau inscrise sistematic. O combinatie intre aruncarile stranse ale ICCB, fielding inteligent si entuziasm tineresc a fortat batsmanii sa incerce cu orice pret sa inscrie puncte, cu 4 din ultimele 5 porti cazute pentru puncte. Ultima dintre acestea s-a petrecut cand Waheed s-a intors pentru o a doua alergare, dintr-o aruncare ce a lovit pad-ul de protectie, si a fost eliminat inainte de a ajunge la capatul strikerului. Scene de o bucurie fara margini au avut loc dupa ce tinerii jucatori ai ICCB au castigat cu o diferenta de 5 puncte.


Tabela de scor

Abilitatile lui Mohsin scufunda TCC, UCC trece testul ICCB

iun 15, 2011

Abilitatile lui Moshin scufunda TCC

BCC 144-3 (Mohsin 67 no, Mazhar 24, Sequera 23, Rajput 29-2) a invins TCC 100 (Hingorani 32, Sawadia 16, Siddiqui 12-4)

Ziua de calificari pentru Campionatul National a inceput in Berceni dupa ce capitanul BCC, Saad Moshin, a tras la sorti si a ales, inspirat, ca echipa lui sa fie la bataie. Gambitul capitanul TCC, James Kodor, eliminat in deschiderea meciului impreuna cu Chlie Crocker a functionat, pentru ca perechea a redus jocul batsmanlor BCC la 25 puncte in 6 overuri. Puctele s-au dovedit greu de adunat  pana cand a cazut prima poarta la 27, iar pana la pauza de la mijlocul inningului, la scorul de 40-2 – Sequera a fost eliminat pentru LBW la scorul de 24 pentru Rajput, aflat la a doua poarta doborata – echipa  gazda avea un scor bun. Dupa pauza, bowlerii TCC au continuat sa restrictioneze rata punctajului, dar cei doi batsmani din teren, Mazar si Moshin, au reusit incet incet sa se acomodeze. Incepand cu al-15-lea over au inceput atacul, si la atac au pornit, cu 82 de pucte inscrise in ultimele 6 overuri. Parteneriatul lor de 52 de puncte a fost rupt cand Khokher la eliminat pe Mazhar (24) in overul 17, desi eliminarea lui Mazar a impulsionat jocul lui Moshin la cote maxime, si scorul sau neegalat, de 67 puncte din 38 de aruncari, iar scorul de 144-3 se va dovedi crucial pentru rezultat.

Avand ca tinta un scor de 145, raspunsul echipei adverse a inceput cu tentativa lui Agarwal, primul din cei 4 eliminati de Siddiqui, fiind eliminat in al 4-lea over la scorul de 10-1. Primele 10 overuri ale inningului TCC au fost aproape identice cu cele ale echipei adverse, cu pucte greu de inscris. Dupa pauza, si cu 20 de puncte in minus fata de punctajul necesar de 53-2, era necesar un joc bun al batsmanilor TCC pentru a castiga meciul. Desi Hingorani a jucat bine (32, inclusiv un scor de sase si 4 de patru) si a fost cel mai bun batsman al TCC, au pierdut ultimele 6 porti pentru 9 puncte. Siddiqui (12-4) cel mai bun bowler al BCC, a facut echipa buna impreuna cu Moshin (10-2) si Omer (21-2). Resultatul a fost o victorie confortabila pentru BCC cu 44 puncte, Moshin facand diferenta intre cele doua echipe.


Apasati aici pentru tabela de scor.

 

UCC trece testul ICCB

ICCB 121 (Kashif 33no, Sajjad 24, Thakur 4-3) invinsi de UCC 123-6 (Gondal 26, Malkan 19no, Manani 19, Saiffad 16-4)


Cel de al 2-lea meci a fost foarte interesant, prin confruntarea unui nou club, UCC, ce are in componenta sa jucatori si capitanul care au castigat Campionatul National din 2010, impotriva fostului lor club ICCB, club ce are acum in componenta jucatori noi. Jocul a inceput imediat ce UCC a tras la sorti si a invitat echipa ICCB sa fie la bataie. Usman si Sajjad, cei doi jucatori ce au deschis jocul pentru ICCB, au jucat bine, facand fata atacului, Usman lovind o minge de 6 puncte, eliminandul pe Zawwar dupa o minge incheiata inutil cu o eliminare. Problemele ICCB s-au intensificat dupa ce Thakur a aruncat primul sau over, doborand 2 porti din a 4-a si a 5-a aruncare, iar evolutia ICCB a fost una foarte rapida, de la 22-0 la 22-3. In timp ce Sajjad si-a pastrat calmul, urmatoarele 5 porti au fost doborate usor, succes imparti intre bowlerii UCC. Nu inainte de batsmanul cu numarul 10, Kashif, care a inscris 33 puncte, inclusiv 3 lovituri de 4 puncte si 3 de cate 6 puncte, scorul ICCB a trecut de 100 de puncte, fiind un scor respectabil, dar si ajutat de cele 35 extra; scorul final a  ajuns la 121 de puncte, lucru greu de egalat.

 

Dar jocul de cricket poate fi straniu si imprevizibil, iar jocul celor de la UCC a demonstrat-o; scorul pentru UCC era de 6 puncte fara ca bata sa atinga mingea, si asta numai datorita celor 6 Wide inscrise de Raoul; acesta a reusit sa descurajeze jucatorii UCC, Thakur si Manani, cu incapatanarea sa, a caror fluenta si incredere a lipsit, desi Manani a reusit sa loveasca 2 mingii de cate 6 puncte. Capitanul ICCB a experimentat jocul coechipierilor sai si a reusit cu Saiffad, care i-a eliminat pe Thakur, Manani si Hamad Kayani in al 2-lea si al 3-lea over, iar Gondal in al 4-lea over. Cu toate acestea, sub un cer plin de nori si o briza rece, batsmanii UCC s-au echilibrat, iar loviturile lor au aruncat mingea peste limita. Contributia lui Haider (17), a lui Gondal (26) si interventia amuzanta a lui Malkan (19) – venita imediat dupa ce norii si-au varsat potopul, jucatorii si spectatorii alergand sa se adaposteasca – a adus victoria echipei UCC la o diferenta de 4 porti.

 

Apasati aici pentru tabela de scor.

UCC castiga meciul impotriva BCC in runda de calificari

iun 10, 2011

Dupa cateva zile de furtuni, Sambata 4 Iulie a avut loc meciul de cricket intre Bucharest Cricket Club si United Cricket Club, parte din calificarile pentru Campionatul National Intercluburi. Tragerea la sorti s-a desfasurat sub un cer albastru fara nori, Saad Moshin castigand si alegand sa fie la bataie pe pitchul proaspat pus pe terenul din Berceni. Primul batsman al BCC a facut pereche cu bowlerul UCC pana cand Sequera a fost eliminat in al 5-lea over de catre Aftab Kayani. Echipa UCC era foarte concentrata in teren, lovind mingii rapide catre portarul Gopalakrishnan si avand, in general, un joc curat. Presiunea jocului de camp era destul de mare, luand in considerare ca batsmani ca Mazhar, Mukhtar si Mahboob nu au reusit sa aiba un joc bun iar daca Mohsin (34) nu ar fi jucat foarte bine si cele 19 “wide”, inningurile BCC ar fi fost meschine. Scorul lor, 118-8 la sfarsitul celor 20 de overuri a fost sub valoarea nominala pe o poarta, care a dovedit a contine ceva atat pentru batsmen cat si pentru bowlers.


UCC a raspuns cu indarjire, folosind pentru deschidere 2 dintre cei mai agresivi batsmani, Thakur si Manani, care au inscris 46 de puncte pana cand capitanul stangaci al UCC Thakur a fost primul eliminat din cauza unei mingii mai lente aruncate de Sharjeel. Desi a rmat Haider imediat dupa, contibutia lui Manani cu 35 de puncte s-a doveit a fi cruciala, coloana vertebrala a inningurilor UCC. Jocul a fost uniform echilibrat, mai ales dupa eliminarea lui Manani in al 13-lea over, la un scor de 72, dar intrarea pe teren a lui Bhaskar si unele single-uri uzuale rapide urmate de o avalansa de limite midwicket au ajutat UCC sa aiba 14 puncte in plus.


(click aici pentru a vedea score cardul detaliat)